Saturday, February 26, 2011

"Special Giveaway from Moscow"

salam...

jom ramai2 join GA nih...


click pic to join...

terms GA nih..


  1. Peserta mesti mempunyai blog (kalau tidak camana nak tag member   kan?)
  2. Anda dijemput menjadi follower http://norakhtar.blogspot.com (tiada paksaan)
  3. Post satu entry ttg giveaway ini di dlm blog anda "Special Giveaway from Moscow" dan link kpd blog ini ( copy syarat penyertaan dr  no-1 hingga seterusnya)..dan kalau rajin letak enty berkaitan di sidebar blog anda..kalau tak rajin..tak payah..tak nak paksa..:) 
  4. Tag 5 orang rakan blog anda(nak tag lebih pun takpe) dan pastikan mereka tahu diri mereka telah di tag. 
  5. Tinggalkan komen ikhlas anda tentang (1) kebaikan  giveaway dan (1) keburukan giveaway di bahagian komen kat bawah ini beserta URL blog anda supaya senang saya contact. 
  6. Giveaway ini bermula petang ini hingga 28 Feb 2011
ok sume dah wat...silah korang pun meng'join'kan diri korang ye...mana tau rezeki...adiah dia best woo...



Friday, February 25, 2011

Awesome Birthday - Sweet Moment Contest..!!


salam...

nak join contest nih...


click pic to join...

citer bermula pada malam birthday hubby 26.06.2007...so masa tu kami masih bercouple2 lagi lah...hehe...belum pun setahun kami couple masa tuh....so birthday hubby jatuh pada 27.06.2007 so malam tu dah siap2 hadiah sume dalam kotak.. exited lah konon nak menyambut birthday pakwe nih...

then jam 11.00 mlm dia pun naik moto ambik aku kat umah...kotak adiah tu siap letak kat bakul moto lagi...hehe...so aku pun tanya nak makan kat ner ni? dia jawab makan kat tempat romantik skit ar malam nih...aku pun ikut je ar...

dia menuju area umah mak mertua aku...aka mak dia lah...then tengok tempat makan tu mmg agak best gak lah...tempat makan mengadap ke danga bay...then tempat makan tu atas air then sume diperbuat dari kayu jek...cantik tak de lah cantik sangat...tapi romantik lah...pas siap2 makan tuh...nyanyi lagu birthday utk dia...then aku bagi adiah...sweater je pun...then around kul 2.00 pagi kitaorg pun gerak lek..

tetiba...dia start moto kejap idup...kejap mati...jalan skit mati enjin moto dia...argh sudah...dah malam2 buta nih buat hal lak moto dia...dia cakap maybe ada air masuk kat tempat minyak tu yang terberenti2...aku pun em ye lah...sib baik umah dia tak berapa jauh dari tempat makan tu...so we decide nak tolak moto...masa bercinta kan...tolak moto pun rasa romantik yang amat....haha...then sampai berpeluh2 gak lah dia...aku jalan je lah...dia yg tolak moto...hehe...

jalan punya jalan...sambil tengok bintang2 kat langit...tetiba bunyi anjing sahut bersahut...cam banyak lak anjing dia kan...adoai...hubby pun kata camne nih...tempat jalan kat depan tu mmg gelap abis...bunyi anjing pun makin dekat...pergh masa tu aku mmg takut abis...seremmmm....dia pun kata tawakal je lah...start enjin...terus bwk laju...mmg de anjing yang kejar...aku tutup mata jek masa tu...betul2 sampai kat tempat terang skit enjin dia mati balik...pergh nasib baik lepas tempat anjing2 menyalak tu...

jalan lagi then sampai je umah dia....dia terus masuk dlm ambik kunci kete..terus anta aku balik...sampai umah...hambik ko kul 4 pagi...adoai...macam2 betul terjadi malam birthday hubby aku nih...hehe...sampai sekarang tak leh lupa...


so nak mengetag...em...mama adam @ Alicia...


Lucky Draw Ratu Tupperware

salam...

mari join GA nih...


click pic to join..

tarikh tutup : 07.03.2011

Thursday, February 24, 2011

Segmen IQ ANDA

salam...

nak join contest nih...cam best n mencabar minda siot...



  • Jawab 3 soalan dibawah ini dan setiap satu soalan ni hadiahnya berlainan


soalan 1:
  
Nombor apakah yang boleh mewakili A dan B di dalam kotak dibawah? 




jawapan :
A = 9
B = 2
   


soalan 2 : 

yang mana satu ganjil?

a) Clarinet
b) Saxophone
c) Bassoon
d) Oboe
 e) Dram


jawapan : e) Dram



soalan 3 :

Huruf apa yang sesuai di petak kosong? ( perkataan Inggeris )

huruf : A dan O (ALMOST)

ok aku nak tag :
@liCi@
akiratoriza


Wednesday, February 23, 2011

'SAYA NAK BUSHA INI UNTUK ANAK SAYA'

salam...

jom join GA ni...


click pic to join

tarikh tutup : 6 march 2011 jam 12:10 pm

nk tag

akiratoriza
sarasofia
alicia



Tuesday, February 22, 2011

CONTEST:Saya Suka LipGLOSS

salam...

jom join contest ni...

click pic to join...


saya suka lipgloss kerana saya rasa yakin dan nampak lebih berseri walaupun tanpa mekap. (10 words)

saya nak tag...
@lici@ aka mama adam

Saturday, February 19, 2011

My Comel tiDo Contest

salam...

nak join Contest nih...

click pic to join

ni gambar Aisy gah tido...


nama ibu : Nor Siti Fatimah
nama baby : Aisy Adawiyah Binti Mohamad Aizat
Umur : 2 bulan ++

tarikh tutup : 13.03.2011

Count The Jelly Contest & Giveaway

salam...

meh join GA n Contest nih....


click pic to join

jawapan aku : 25

tarikh tutup : 15.03.2011


Thursday, February 17, 2011

CONTEST MATA BULAT !

salam...

meh join contest ni...

click pic to join...

ni gambar yg dipertaruhkan..


tag...
mama echa
bunga ros
akiratoriza





Plushka's Makery: GIVEAWAY

salam...

lets join this GA...

click pic to join...

closing date : 18.02.2011


Wednesday, February 16, 2011

Warna Inspirasiku

salam...

meh lah join contest nih...

click pic to join...

tarikh tutup : 19.02.2011

warna inspirasi ku....BIRU...


aku start realize yg aku ske biru time skolah dulu...sume brg sekolah aku mesti pilih color biru...
dari beg, pencil case dll...n org2 terdekat aku dah faham, klu belikan hadiah mesti color biru...
sehinggakan masa grad diploma dulu pun en. hubby aku bagi blue rose...
ske giler masa tuh...tapi tak de pic blue rose tuh lah...
aku rasa biru mendamaikan...
sejuk mata memandang...coz of dis aku nyer umah cat color biru...
n blue make me feel fresh...

tengok rama biru nih...sweet kan...

or i have to wacth blu panther?


tengok kekwa nih lak...argh damm blue...


blue rose...ni lah aku dapat masa grad dlu...em..sweettttt...




so pas nih en. hubby leh bagi blue diamond lak lah...


ni color yg plg aku ske...



tak ke mendamai kan nih...em...aku ske sangat pantai nih..nak mandi skang leh? 


wah best klu dapat umah camnih...sejuk je mata memandang...


walaupun aku ske biru...tapi aku sangat geli dengan katak biru ini...euwwww...


1st GiveAway Sayangku Faish

salam...

meh join GA nih...

click pic to join..

tarikh tutup : 25.02.2011

tag : 
akiratoriza


Qirah Isa 1st Giveaway

salam...

jom join GA nih...

click pic to join...

tarikh tamat: 21 Mac 2011 pukul 12 tengah malam.
pemenang akan diumumkan pada 22 Mac 2011

tag...
sarasofia
akiratoriza



spread the love ♥ :)

salam...

jom join GA nih...

click pic to join...


contest will be ended on 14th march 2011

CONTEST NAMA BABY SAYA

salam...

mari beramai2 join contest nih..

click pic to join.
tarikh tutup sehingga 01.03.2011

my baby name : AISY ADAWIYAH BINTI MOHAMAD AIZAT

meaning : AISY - kemewahan, keberkatan hidup
ADAWIYAH - penawar, ubat

papa love the AISY name
n mama love that ADAWIYAH name..
so fair and squre dlm bagi nama anak nih...hehe...

y im choose this name :
1. the name have a good meaning..like shown up there...
2. coz that name start with a letter A which is the first letter in alphabet
3. AIZAT (papa name) and AISY similar kan...that y papa love that name so much..
4. i really want my baby name sound like islamic so it came with ADAWIYAH
5. when u pronounce its like a rhyme (ritma yg sesuai) 
AISY ADAWIYAH BINTI MOHAMAD AIZAT  
6. most of people call my baby with AISY...so its not a nick name that not have a meaning...
n when they call her AISY its like a doa for her...
ok that all...



(tetibe aku nak beromputih ni dah naper?)


Tuesday, February 15, 2011

CONTEST GA FOREVER IN PINK

Salam...

jom join contest nih...


click pic to join...

tarikh tutup : 25.03.2011
pic yg dipertaruhkan...


Monday, February 14, 2011

Ibu Hadif Giveaway 1/2011

salam...

nak join GA nih...

click pic to join..

tarikh tutup : 01.03.2011

LUCKY FOLLOWER GA by MAMAQARI

salam...

jom join GA nih...

click pic to join...


tarikh tutup : 25.02.2011


Mari jadi pemenang!!!

salam...

jom join GA nih...


click pic to join..

tarikh tutup : 25.02.2011


ChanteQ's 1'st Giveaway

salam...

jom join GA nih....

click pic to join...


cepat!!! tarikh tutup esok!!!
gud luck everybody....

Saturday, February 12, 2011

Win A Free Bag From BabyIbu!!!

salam...

jom join...


Apa?

BabyIbu Giveaway Birthday

Bila?

Contest ni akan berlangsung daripada 26 Januari 2011 sehingga 25 Februari 2011

Hadiahnya apa?

Organize Anne yang bernilai RM 52 daripada BabyIbu Shoppe
9 voucher bernilai RM190 daripada Tote Boutique

Syarat-syaratnya?

  • Tampal banner di atas di sidebar blog anda dan link ke entri ini
  • Tambah  BabyIbuBabyIbu Shoppe dan Tote Boutique dalam bloglist anda
  • Membuat review mengenai contest ini dengan tajuk Win A Free Bag From BabyIbu!!! dan link ke entri ini (copy paste je pun boleh)
  • Dah siap semua, tinggalkan link entri anda dan juga email di sini
  • Boleh hantar banyak penyertaan - satu entri di kira satu penyertaan. Sekiranya anda hantar 2 entri - maka dikira dua penyertaan.
  • 10 pemenang akan dipilih berdasarkan cabutan bertuah







Kedai Gambar Kami


Adialuvluze : My First GA

salam...

jom join GA nih...


click pic kat atas utk join..
nak tag : 
akiratoriza
bunga ros
alicia

tarikh tutup : 28.02.2011


haswani samilan: follower giveaway'

salam...

jom join GA nih...



click pic kat atas utk join..
nak tag : 
akiratoriza
bunga ros
alicia

tarikh tutup : 12.03.2011


contest teka senyuman

salam...

mari join contest ini...



so ni senyuman artis wanita utk diteka...


jawapanya berdasarkan lirik yg diberikan...
1. elyana 
2. amy mastura
3. erra fazira 


ni lak senyuman artis lelaki...


jawapan mengikut klu lirik yg diberikan : 
1. anuar zain
2. akim
3. aizat

dan yg terakhir jawapan bagi senyuman di banner di bawah nih...


ofcoz lah Datuk Siti Nurhaliza...

jom join reramai...nak tag...
akiratoriza
alicia 
sarasofia

tarikh tutup : 03.03.2011



Friday, February 11, 2011

'contest anak & ayah serasi bersama'

salam...

jom join contest nih....


sesape nak join click pic kat atas tuh ye...

gambar yg dipertaruhkan ialah...



NAMA ANAK : AISY ADAWIYAH BINTI MOHAMAD AIZAT
TARIKH LAHIR ANAK : 17 DISEMBER 2010
NAMA IBU : NOR SITI FATIMAH


hehe...nampak tak keserasian tuh...
ni lah anak bapak namanyer...

tag contest ni for 
sarasofia, 
akiratoriza, 
k.diana, 
mummyecha 
mama ema

tarikh tutup : 20.02.2011


TOTE BOUTIQUE'S GIVEAWAY

salam...

sangat senang...mari join GA nih....


tengok tu...cantik sangat...corak tu sangat cantik...

aku rasa ni corak2 yang dipilih very modern look...


so pe lagi...tarikh tutup : 28.12.2011
leh tak klu rasa harus menang GA nih...ahaks...